Negen genomineerden voor Broos van Erp prijs

Op 29 mei 2000 wordt in Media Plaza voor de derde maal de Broos van Erp prijs uitgereikt. De genomineerden zijn nu bekend gemaakt.

De Broos van Erp prijs is een aanmoedigingsprijs van honderdduizend gulden voor de succesvolste startende ondernemer die een zakelijke en innovatieve toepassing heeft ontwikkeld op het gebied van nieuwe media.
De prijs is op initiatief van het ministerie van Economische Zaken ingesteld en werd in 1998 voor de eerste maal uitgereikt aan 'Service Apotheek'. Het jaar daaropvolgend viel 'Bibit Internet Billing Services' in de prijzen. Uit de 151 ondernemers die zich hebben ingeschreven, zijn negen genomineerden overgebleven die doorgaan voor de hoofdprijs. Acht van hen zijn geselecteerd door de jury en één is gekozen door het publiek, dat via de Broos van Erp Prijs website (http://www.broosvanerp.nl) zijn stem kon uitbrengen.
Dit jaar gaat de strijd tussen Real Mapping, Consumenten Inkoopcombinatie, Opinionbar, Europese online escrow-dienst, Grins, Consumerdesk, eCompetencenet, Q-go en Permissive Marketing (winnaar van de publieksprijs). Op 25 mei geven zij een presentatie, waarna de jury bepaald wie de winnaar van de Broos Erp Prijs 2000 wordt. De bedoeling was dat de jury zeven deelnemers zou nomineren, maar de inzendingen waren dit jaar van een dermate hoog kaliber dat de jury besloot acht bedrijven te nomineren.
Broos van Erp (1933-1997) was van 1978 tot 1997 lid van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Hij bekleedde tevens verschillende bestuursfuncties in het midden- en kleinbedrijf. In de Tweede Kamer maakte Broos van Erp zich als woordvoerder voor het midden- en kleinbedrijf onder andere sterk voor de toepassing van geautomatiseerde informatiesystemen. Om deze reden heeft het ministerie van Economische Zaken deze prijs voor innovatieve 'nieuwe media'-toepassingen naar hem vernoemd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-24T00:00:00.000Z Redactie Computable