Webwinkel voor software hoger onderwijs

Surfdiensten, de intermediair tussen ICT-aanbieders en het hoger onderwijs, stapt in elektronische verkoop. Via de webwinkel http://surfspot.nl kunnen studenten en staf van hbo en universiteiten voortaan zeer voordelig softwarepakketten aanschaffen. Klanten moeten wel bezitters zijn van een onderwijschipkaart.

Onder de slogan "legale software voor een illegale prijs" kregen tweehonderd van de drieduizend leerlingen op de Christelijke Hogeschool Ede als eerste een gratis chipkaartlezer waarmee ze op de sitehttp://www.surfspot.nl software kunnen kopen. Aanstaande woensdag deelt Surfdiensten 550 kaartlezers uit bij de Technische Universiteit Delft. Het apparaat is voor 25 gulden ook te koop. Kopers van de lezer krijgen een stevig korting op softwarepakketten.
De nieuwe service is met name bedacht om die hogescholen en universiteiten te helpen die geen winkel hebben. Veel van de bestaande winkels zijn langzamerhand wegbezuinigd, betoogt Adjunct-directeur van Surfdiensten Ester Van Heuven. Daarnaast loopt de verkoop van software niet goed via de boekhandels bij de onderwijsinstituten. "Het kost te veel tijd en energie, wanneer klanten terugkomen met vragen", meent ze.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.