Van Boxtel wil extra stimulering van ICT

De overheid gaat zich nadrukkelijker opstellen als 'launching customer' bij nieuwe ICT-initiatieven. Het Nederlandse onderzoek en de ontwikkeling van ICT moet zo een extra impuls krijgen.

Dit blijkt uit de nota Contract met de toekomst, die minister Van Boxtel van Grote Steden- en Integratiebeleid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
De openbare sector investeert rond de vier miljard gulden per jaar in ICT. Daarmee kan ze de Nederlandse markt stimuleren en innovatie uitlokken. De overheid denkt aan extra impulsen op een aantal belangrijke terreinen. Hiervoor zal jaarlijks 10 tot 15 miljoen gulden extra worden uitgetrokken. Een gebied dat de overheid zou kunnen stimuleren, is de archivering van e-mailberichten. Ook beveiligingstechnieken komen in aanmerking. Van Boxtel denkt verder aan ICT-systemen die complexe besluitvorming- en adviesprocessen ondersteunen.
Verder zal het kabinet dit jaar gedragsregels vaststellen om de betrouwbaarheid van persoonsinformatie te garanderen. Vooral beveiliging is daarbij belangrijk. In 2002 zouden alle Nederlandse gemeenten een eigen website moeten hebben. Vorig jaar had slechts 30 procent van de 537 gemeenten in Nederland een site. Van Boxtel vindt dat te weinig. Daarom zal dit jaar ook een gemeentelijk dienstencatalogus worden aanbesteed.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.