VNU en Randstad zetten samen banenportaal op

Uitgeverij VNU en uitzendorganisatie Randstad gaan gezamenlijk een banenportaal opzetten voor de Europese markt. Beide bedrijven nemen een even groot aandeel in de nieuwe onderneming, die onder de naam Newmonday.com een loopbaancentrum voor hoger opgeleid personeel exploiteert.

De bedrijven bekijken de mogelijkheid om de portaal binnenkort naar de beurs te brengen.
De VNU brengt kennis rond bestaande banensites als Jobworld en Intermediair in. Randstad voorziet de nieuwe onderneming van 68 miljoen euro. Gebruik makend van de databases die beide bedrijven met hun bestaande activiteiten hebben opgebouwd, herbergt de webstek bij de start 25 duizend vacatures en vijfhonderd duizend curricula vitae van potentiële werknemers in Nederland, België, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Het concept van de website voorziet naast de banen zelf in hulpmiddelen voor de recruiters en informatie over werk en carrière voor werknemers en werkgevers.
Randstad ziet veel in de nieuwe activiteit. De uitzendorganisatie ziet potentiële werknemers steeds minder op zijn vestigingen langskomen. Volgens Sander Simons, manager corporate communications bij Randstad, "maken mensen steeds meer gebruik van de telefoon en in toenemende mate Internet om informatie over banen op te vragen. De banenportaal voorziet dus zeker in een behoefte."
In 1999 heeft de VNU zijn Internet-activiteiten ondergebracht in een apart onderdeel Business Online Europe. Dit bedrijfsonderdeel is actief in zes Europese landen met het op IT-nieuws gerichte Vnunet. Onlangs sloot het concern een overeenkomst met Internet.com, marktleider in de VS op het gebied van Internet-nieuws voor de exploitatie van een Nederlandse versie van deze website. Op financieel gebied heeft de uitgever in maart een overeenkomst getekend met het Duitse Gatrixx om een financiële website op te zetten onder de naam Vestrixx.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-26T00:00:00.000Z Redactie Computable