KPN en Bibit maken Wap-betalingen mogelijk

KPN Mobile en Bibit Internet Payments hebben gezamenlijk een betalingsvorm voor gebruikers van Wap (Wireless Application Protocol) toepassingen ontwikkeld.

De betalingsfaciliteit is bedoeld voor bedrijven die hun diensten via de Wap-portal van KPN Mobile - M-Info - aan gebruikers aanbieden. Klanten kunnen via het gebruikelijke menu in deze portal producten of diensten afnemen. Het aanklikken van de betaalfaciliteit activeert een doorschakeling naar de betaaldienst van Bibit.
Hier is te kiezen uit diverse betalingsvormen. Na het invoeren van een aantal rekening- en persoonlijke gegevens handelt Bibit de betaling verder af.
De meest gebruikelijke betalingsvorm zal die via de credit card zijn. Daarnaast ondersteunt Bibit Rabo Direct en Solo van Meritanordbanken. Nog dit jaar willen de twee bedrijven extra betalingsmogelijkheden via Wap gaan aanbieden.
Het eerste bedrijf dat van betaling via Wap gebruik zal maken, ishttp://Hotorange.com. Vanaf eind juni zal het hier mogelijk zijn om met de mobiele telefoon betalingen te verrichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable