Opta bevordert 'internetten zonder tikken'

Telecomwaakhond Opta wilhet gebruik van Internet aantrekkelijker (lees: goedkoper) maken. Hij vindt dat Internetgebruik tegen een vast bedrag mogelijk moet zijn, waarbij dus niet meer apart 'tikken' aan KPN-Telecom hoeven te worden betaald. Deze manier van afrekenen is nu alleen nog gebruikelijk bij Internetaanbieders via de kabel.

Dit is de strekking van een recent uitspraak van de Opta in een geschil tussen KPN en concurrent MCI Worldcom. Deze Amerikaanse Internet service provider wil de telefoontikken voortaan direct zelf bij haar abonnees in rekening brengen. En zo de prijs hiervan bepalen. Opta heeft nu KPN verzocht hieraan medewerking te verlenen en binnen enkele weken een aanbod te doen voor twee nieuwe vormen van toegang tot het netwerk van KPN.
MCI Worldcom hoopt met 'internetten zonder tikken' nieuwe tarefstructuren te kunnen opzetten. Tot nu toe betaalde elke gebruiker behalve de abonnementskosten aan de Internetprovider en nog eens de tikken aan de KPN. Dat laatste kan binnenkort ook worden afgerekend bij Internetprovider. Opta verwacht met het Internetten- zonder-tikken meer concurrentie door een lagere toegangsprijs.
In de toekomst zal er echt gratis Internet zijn, waarbij de gebruiker permanent verbinding zal hebben. Hij gaat dan alleen nog betalen voor de gegevens die hij verzendt en ontvangt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.