Advocaat ziet af van claim tegen WoL

Het Groningse advocatenkantoor De Haan ziet af van een juridische 'groepsactie' tegen World Online en de banken die de beursgang van de Internetprovider hebben begeleid. Dat meldt het dagblad De Telegraaf.

Volgens De Haan zouden de kosten hoger uitkomen dan de schade die beleggers tot nu toe hebben geleden. Bij De Haan hadden zich vooral kleine beleggers met minder dan honderd aandelen aangemeld. Bovendien zijn veel aandeelhouders ervan overtuigd dat de koers van het aandeel weer zal opkrabbelen, waardoor de geleden schade zou worden gecompenseerd. In totaal hadden zich zo'n 1100 beleggers gemeld bij zijn kantoor. Daarvan had 70% minder dan 100 aandelen. Mensen met veertig aandelen of minder hadden �150 moeten betalen om mee te doen aan de groepsactie.
Nu de groepsactie niet doorgaat, heeft de advocaat de potentiële cliënten aangeboden individueel verder te gaan. "Mensen die dat willen, kunnen met ons om tafel gaan zitten. Met een grote groep is de communicatie vaak ook lastiger." Met individuele beleggers zullen alle opties doorgenomen worden, waaronder ook doorverwijzen naar een van de andere partijen die een claim willen indienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable