Getronics investeert fors in Internet

Automatiseerder Getronics, dat het de laatste tijd moeilijk heeft op de beurs, wil het nieuwe Internetbedrijf G2E in twee jaar winstgevend maken. Het bedrijf moet voor het moederbedrijf ook indirect een succes worden via 'spin-off'-effecten.

Dit jaar investeert Getronics tussen de tien en twaalf miljoen euro in de 100 procent dochter en volgend jaar moet G2E al quitte draaien. Het jaar daarop moet het bedrijf feitelijk zwarte cijfers schrijven. Het bedrijf krijgt vestigingen in de financiële centra van Londen, Madrid, Milaan en Amsterdam.
Getronics investeert dit jaar vooral in personeel, marketing en in de ontwikkeling van standaard software-oplossingen (solutions templates). Elke miljoen euro omzet bij G2E moet resulteren in vier miljoen euro omzet bij het moederbedrijf. G2E claimt zich als eerste dienstverlener te richten op de invoering en beheer van bedrijfsprocessen die aangepast zijn aan Internet. De automatiseerder typeert deze markt als 'zeer groot, met nauwelijks concurrentie'.
Om het personeel te motiveren om van G2E een succes te maken, is Getronics van plan om het management en de werknemers een belang te geven bij de beursgang. Hoe die precies gestalte krijgt, is nog de vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.