Oracle: "bestandssysteem MS verouderd"

De haren van Bill Gates zouden ongetwijfeld recht overeind hebben gestaan als deze Microsoft-topman aanwezig zou zijn geweest bij de door Oracle georganiseerde lunch tijdens Idevelop2000 in de RAI.

Volgens René Bonvanie, vice-president marketing, kan met de komst van het Internet File System (IFS) van Oracle het bestandssysteem van de concurrent de prullenbak in.
Het IFS van Oracle lijkt in eerste instantie op het Windows bestandssysteem, omdat het net als het concurrerende product toegankelijk is via een netwerkverkenner. Ook herbergt het een webbrowser, heeft het FTP-functies en een email-cliënt. Het grote verschil met bestaande producten is dat IFS alle bestanden, of het nu om webpagina's, email, spreadsheets of XML-bestanden gaat, op in een database. Daarnaast kunnen gebruikers met een 'developer kit' zelf applicaties ontwikkelen.
"Het Windows bestandssysteem kent de afgelopen jaren weinig innovatie", zegt Bonvanie. "Hoewel Windows goed is in het gebruiken en bewaren van gegevens, is het zoeken in een Windows-systeem hopeloos verouderd. Oracle biedt hiervoor een betere oplossing. Anders dan bij Windows is het bestandstype bij Oracle niet bepalend. Een document dat is opgeslagen als Word-document kun je in de Oracle-omgeving gewoon opvragen als XML-document zonder specifieke cliënt-software. De truc die wij gebruiken is de stylesheet, waarin gebruikers het document opvragen."
Volgens Bonvanie zal Oracle, Sun en Microsoft binnen twee jaar tijd voorbij streven wat betreft gebruikers. "Dat heeft te maken met onze formule, die inhoudt dat al onze software gratis op te halen is. Dat deze formule werkt blijkt uit het feit dat het product binnen anderhalve week tijd al door zestig duizend mensen opgevraagd is." Op 28 juni brengt Oracle een Internet Application Server op de markt. Deze server moet de applicatieontwikkeling vereenvoudigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.