Grote kans op overname Baan door Invensys

Na het overnamebod van het Britse Invensys op Baan steeg de koers aan het Damrak met 15 procent tot meer dan drie euro, boven de biedkoers. Invensys biedt op alle uitstaande aandelen 2,85 euro, dat overeenkomt met een totale overnamesom van 762 miljoen euro. Over het afgelopen boekjaar zag Baan zijn verlies oplopen tot 288 miljoen euro.

"Wie door de opgelopen beurskoers van Baan ons overnamebod minder aantrekkelijk vindt en hiervan afziet, doet daar niet verstandig aan", dreigde Invensys' bestuursvoorzitter Lord Marshall of Knightsbridge tijdens een speciaal belegde persconferentie in Londen vanmiddag. "Vat de situatie bij Baan niet te licht op". Marshall meldde verder dat zijn bedrijf niet minder dan veertig man op het due-diligence boekenonderzoek bij Baan had ingezet, want "de financiële situatie van het bedrijf is de laatste tijd niet om over naar huis te schrijven", waarschuwde hij. Toch luidt de conclusie van het onderzoek dat het Britse bedrijf dankzij de overname van Baan een solide basis heeft voor verdere groei. De combinatie zou van de twee een dienstverlener met een completer pakket maken.
"Baan kan volgend jaar al weer winst maken", aldus Marshall. Hiervoor is wel een reorganisatie nodig ter waarde van 450. In een looptijd van anderhalf jaar moeten bij Invensys duizend werknemers afvloeien. Bij Baan moeten zo'n vijfhonderd werknemers de deur uit. Interim bestuursvoorzitter Pierre Everaert van Baan erkent dat zijn bedrijf met diverse overnamekandidaten heeft gesproken in de afgelopen maanden, waarvan de laatste keer exclusief met Invensys.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.