Op maat gesneden tv-gids via Internet

De programmabladen van de Nederlandse omroepen hebben er een geduchte concurrent bij. Tvweb start een nieuwe website, Tvbusiness (http://www.tvbusiness.nl), waarmee geïnteresseerde televisiekijkers op maat gesneden programmeringsinformatie kunnen opvragen.

Wie door tijdsgebrek gedreven geen zin heeft in het doorbladeren van een dikke televisiegids kan nu via de nieuwe website alleen informatie opvragen over relevante programma's.
De online televisiegids heeft als voordeel boven de traditionele papieren gids, dat er een persoonlijk samen te stellen weekoverzicht op te vragen is. Omdat niet iedereen geïnteresseerd is in zowel het NOS-journaal als Hart van Nederland, is in plaats van een hele categorie 'nieuws en actualiteiten' ook de categorie zelf aanpasbaar. Consumenten kunnen op deze manier specifieke programmatitels, omroep en presentator op één scherm krijgen. Ander voordeel is dat de informatie actueler is dan de papieren versie. Gewijzigde programmatijden, maar ook specifieke programma-informatie, die voordat de drukpers gaat draaien nog niet bekend is, geeft de online-televisiegids wel weer. Gasten bij Barend & Van Dorp zijn zo wel vooraf op Internet bekend, terwijl ze in de gids nog niet zijn genoemd.
De bedenkers van Tvweb, Programmabladen AKN Internetservices, beseften dat "Internet de toekomst is en dat ze daar snel op in moesten haken", aldus Joy Clabbers, pr-medewerkster van Lensink en Van Berkel Communicatie. "Toen de plannen op tafel lagen, realiseerde Tvweb zich dat er veel meer mogelijkheden waren. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een informatiebron, die ook informatie over muziek, film, sport, reizen en lifestyle biedt. Nieuwtje is dat de website ook WAP-telefoons ondersteunt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable