World Online bang voor rechtszaken

De vrees voor processen begint World Online parten te spelen. De in de prospectus bij de beursgang opgenomen overname van het Zweedse telefoonbedrijf Telitel is afgeketst op een 'verschil van inzicht tussen koper en verkoper', heeft het Internetbedrijf laten weten.

De juridische dreiging levert volgens World Online geen positieve bijdrage aan de waarde van Telitel als werkmaatschappij.
Hoewel de Groningse advocaat De Haan deze week liet weten dat hij afziet van stappen tegen de Internet-aanbieder, zijn het Amsterdamse advocatenduo Spong en Hammerstein en de Soester advocaat Van der Goen vastbesloten World Online namens een groot aantal boze aandeelhouders voor de rechter te slepen. Afgelopen zaterdag lieten ze in een interview met het Haarlems Dagblad weten dat ze op zijn minst twee miljard gulden schadevergoeding voor de aandeelhouders willen hebben. Kernpunt in hun kritiek is dat Nina Brink heeft verzwegen dat ze drie maanden voor de beursgang een groot deel van haar aandelen verkocht voor slechts ruim zes dollar plus de helft van de winst bij verkoop. Als de beleggers dat hadden geweten, dan hadden ze nooit op 17 maart zeven maal zoveel betaald, stellen de raadslieden.
Brink zelf zei daar vorig weekeinde over dat die zes dollar het bedrag is dat een niet nader genoemde grote isp in de herfst van 1999 bood toen ze bekendmaakte een deel van haar aandelen te willen verkopen. Dat de prijs in de maanden daarna explodeerde, had te maken met de algemene hype rond ICT-aandelen, stelt ze. Bovendien heeft niet zij, maar hebben de banken de uitgifteprijs vastgesteld, aldus Brink.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.