Initiatief lagere benzineprijs via Internet

Het wil nog niet erg lukken met Unitedconsumers. Ongeveer 15 duizend automobilisten hebben zich inmiddels aangemeld bij het Internet-bedrijfje dat een korting wil bedingen op de benzineprijs voor de echte kilometervreter, maar geen van de oliemaatschappijen heeft tot nu toe toegehapt.

Met advertenties en radiospotjes waarin minimaal vijf gulden korting per tankbeurt wordt beloofd, probeert het bedrijf consumenten naar zijn site (http://www.unitedconsumers.nl) te lokken.
Alle automobilisten die op jaarbasis voor minimaal 2500 gulden brandstof tanken - en dat is bij de huidige benzineprijzen een flinke groep - zijn welkom. Besprekingen zijn er de afgelopen tijd volop geweest, maar de 'missie' om uiterlijk per 1 juni een deal te sluiten met een of meer oliemaatschappijen is volgens Bas Poell, een van de twee initiatiefnemers van de website, een 'mission impossible'.
Marktleider Shell heeft al eerder laten weten niet met UnitedConsumers in zee te zullen gaan. Een korting van vijf gulden op een tank benzine betekent dat de winstmarge te laag uitvalt, stelt Shell. De Consumentenbond houdt het initiatief intussen scherp in de gaten. De organisatie vindt het een goed initiatief om consumenten te verenigen en zo lagere prijzen te bedringen. Wel zegt de woordvoerder dat achter dit soort initiatieven op Internet "vaak snelle commerciële jongens zitten, die niets anders willen dan snel winst maken".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.