KPN verlaagt tarief mobiele telefonie

KPN gaat vanaf 15 juni de tarieven voor mobiele telefonie verlagen. Vooral bellen van een vast toestel naar een gsm wordt goedkoper, soms zelfs de helft.

De tariefsverlaging is min of meer afgedwongen door de toezichthouder Opta, die hoopt via een verlaging van de vaste tarieven meer concurrentie te creëren bij de 'losse' gesprekskosten.
Wie in het weekend van een vaste KPN-aansluiting naar een gsm van KPN belt, is nog maar een kwartje per minuut kwijt, de helft van het huidige tarief. Het standaardtarief gaat van drie kwartjes naar 49 cent. In de daluren, van 20.00 uur tot 8.00 uur, wordt het bellen naar de andere mobiele aanbieders overigens nóg iets goedkoper, maar dat is een centenkwestie. Bovendien krijgen zij geen goedkoop weekendtarief.
In piektijd van maandag tot en met vrijdag is de beller vanaf 15 juni ongeveer een dubbeltje minder kwijt als hij belt naar een gsm van Telfort, Libertel, Dutchtone of Ben. Volgens KPN zit het verschil in de prijzen die zij rekent voor het bellen naar de verschillende aanbieders in de uiteenlopende prijzen op de netwerken. Op het eerste stuk gelden de tarieven van KPN zelf, maar in de lucht is dat het tarief van de aanbieder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Redactie Computable