Geen hoger beroep tegen World Online

Advocaat Van der Goen ziet af van een hoger beroep tegen de uitspraak van de president van de Amsterdamse rechtbank in het kort geding tegen World Online. De advocaat ziet af van een appèl omdat die route volgens hem te weinig oplevert.

Twee weken geleden wees de Amsterdamse rechtbank Van der Goens eis af om van World Online, oprichter van het Internet-bedrijf Nina Brink en de begeleidende banken meer informatie te verkrijgen over de voor beleggers dramatisch verlopen beursgang.
Volgens Van der Goen is er al veel gewonnen doordat Nina Brink haar stilzwijgen heeft verbroken via interviews met onder andere Business Nieuws Radio en het NRC Handelsblad. Daarnaast staat er op 19 juni een buitengewone aandeelhoudersvergadering op het programma. waarin beleggers meer informatie kunnen verkrijgen.
Wel werkt de jurist verder aan een 'gewone' procedure tegen World Online. De Vereniging voor Effectenbezitters en het Amsterdamse advocatenduo Spong en Hammerstein bereiden eveneens een claim voor tegen World Online, oprichter Brink en de begeleidende banken na de dramatische beursintroductie van de Internet-aanbieder. Daarnaast hebben Spong en Hammerstein aangifte gedaan bij Justitie van onder meer oplichting en het verspreiden van leugenachtige berichten door betrokkenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-06T00:00:00.000Z Redactie Computable