Philips zet als sponsor Euro 2000-website op

Philips heeft als sponsor een aparte website rond het Europees kampioenschap voetbal Euro 2000 opgezet. Voetbalfans kunnen via deze website alle informatie over het toernooi vinden, maar ook online spellen spelen, waaronder een heus beursspel.

De zogenaamde Philips Football Stock Exchange (Pfse) lijkt op de echte aandelenbeurs. U kunt aandelen kopen en verkopen om flinke winst te maken. Bij Pfse wordt echter niet in bedrijven, maar in aandelen van voetbalteams belegd. Met deze virtuele aandelen kan virtueel geld in de vorm van Stock Exchange Points (SEP) worden verdiend. Aan het eind van de rit kan met al het verdiende geld een 42 inch Philips plasmamonitor worden gewonnen of kaartjes voor de finales. De speler moet zich wel eerst registreren en ontvangt een wachtwoord via email. En dan kan het spel beginnen.
De belangrijkste spelregels zijn, dat elke deelnemer begint met tien aandelen van elk team dat aan het toernooi meedoet en tweehonderd beurspunten in contanten. Er kunnen op elk willekeurig moment aandelen worden gekocht en verkocht. Zodra er een voetbalteam uitvalt, verliezen de aandelen van dit team hun waarde en zijn ze niet meer verhandelbaar. Aan het einde van het toernooi blijven alleen de aandelen van het winnende team over. Deze zijn per stuk honderd beurspunten waard. De speler die de meest originele oplossing voor de afkorting Pfse bedenkt en die aan het einde van het toernooi de meeste beurspunten heeft, wint het spel. Naast het op de beursvloer gebruikelijke: 'Kope, kope, verkope, verkope!, die aandele' Kan ook het 'houde, houde, houde!, die bal' worden geroepen vanachter de PC. Oleoleole.
Meer informatie is te vinden ophttp://http://www.fansfriend.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.