Param verder als Quayone in asp-dienst

Oracle distributeur en ICT-dienstverlener Param Consult gaat voortaan door het 'e-leven' als Quayone. Daarnaast lanceert het bedrijf een nieuwe asp-dienst. Bedrijven kunnen hun Oracle e-Business Suite laten implementeren, hosten en beheren door Quayone. Een verregaande vorm van uitbesteding dus.

Het Bossche bedrijf heeft voor het leveren van deze dienst vier partners in de arm genomen: Sun voor de hardware, Oracle voor de software, Simac voor de communicatie en infrastructuur en Level 3 voor het veilig hosten van de applicaties en het netwerkverkeer. "Dit alles moet leiden tot de laagste 'total cost of ownership'", volgens Van Schaik. Marktanalist Luuk Bruna van IDC Research wijst op de voordelen. "De asp-dienstverlener is verantwoordelijk voor de softwarelicenties. De gebruiker hoeft geen contact meer te hebben met de softwareleverancier. Ook de licentiekosten liggen vast in een prijs per maand."
Over 1999 boekte Quayone een kleine miljoen gulden winst uit een omzet van veertien miljoen gulden met 59 medewerkers. Voor dit jaar wordt een omzet van twintig miljoen gulden verwacht. Het bedrijf heeft momenteel 75 man in dienst en wil dit eind 2000 hebben uitgebreid tot meer dan honderd werknemers. Als grote opdrachtgevers heeft Quayone het binnenkort te lancerenhttp://e-purchasing.nl en Toonder Studio's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.