Ballmer: "Microsoft gaat in hoger beroep"

Gedurende een inderhaast ingelaste persconferentie tijdens The Internet Experience in de Rotterdamse Doelen, heeft Microsoft ceo Steve Ballmer nog eens duidelijk gemaakt dat Microsoft in hoger beroep gaat tegen de beslissing van het vonnis van rechter Jackson.

"De opgelegde splitsing is niet in het belang van onze klanten en partners", aldus Ballmer. "Fusies en overnames hebben ervoor gezorgd, dat het hightech landschap opnieuw is ingericht. En niet de overheid, want als dit doorgaat, dan zal het zeker de ontwikkelingen van onze software verstoren en zullen de prijzen voor software stijgen", aldus een quasi verbaasde Ballmer. In Microsofts ogen mengt de overheid zich op dit moment te veel met de markt en de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.
Ook herhaalde de imposante Ballmer de woorden van collega topman Bill Gates: "Vandaag is de eerste dag van de rest van dit proces". Hij benadrukte verder dat de uitspraak naar zijn verwachting geen gevolgen heeft. "Ik vertrouw erop, dat er geen splitsing van Microsoft zal plaatsvinden". Naast de antitrust-rechtszaak in de Verenigde Staten heeft Microsoft ook nog een aanklacht tegen zich lopen ingediend door de Europese Commissie. Bij opsplitsing zou de marktwaarde van Microsoft alleen maar stijgen.
Over het afgelopen jaar genoot de Windows-divisie acht miljard dollar omzet en de Office en Explorerdivisie 8,8 miljard dollar omzet. Niet slecht voor een bedrijf onder vuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable