Vodafone verzorgt mobiele telefonie Unilever

In nauwe samenwerking met Libertel gaat Vodafone Airtouch de mobiele telecommunicatie voor Unilever in zes Europese landen verzorgen. Libertel wordt leverancier van het netwerk en de diensten in Nederland.

Met dit contract, dat twee jaar loopt, is tien miljoen euro (22 miljoen gulden) gemoeid. Libertel is voor 70 procent eigendom van Vodafone Airtouch en is de tweede gsm-aanbieder in Nederland na KPN Telecom.
Libertel zal samen met Vodafone (Groot-Brittannië), D2 Mannesmann (Duitsland), SFR (Frankrijk), Omnitel (Italië) en Airtel (Spanje) zorg dragen voor alle mobiele telecommunicatie voor Unilever in deze landen. Daarnaast zullen de partijen gezamenlijk verder werken aan de ontwikkeling van nieuwe diensten, waarbij WAP, Gprs en Umts een grote rol zullen spelen.
Unilever is een van de grootste bedrijven voor consumentenproducten ter wereld. Unilever produceert voedingsmiddelen, en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Unilever opereert wereldwijd in 88 landen en biedt werk aan 255 duizend mensen. Het bedrijf is het gesprek van de week door de aangekondigde overname van het Amerikaanse Bestfoods voor 56 miljard gulden. Daarmee is het veruit de grootste overname ooit die een van origine Nederlands bedrijf ooit heeft gedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.