Nieuw akkoord ICK-cao verandert loongebouw

De collectieve arbeidsovereenkomst voor Informatie, Communicatie en Kantoortechnologie, de ICK-cao, bevat een nieuw systeem voor beloning.

Salarissen zijn gekoppeld aan de twintig meestvoorkomende functies, zoals programmeurs en softwarespecialisten. Dit melden zowel onderhandelaars van de Vereniging ICT Nederland als vakbonden FNV, CNV en De Unie. Kinderopvang maakt voor het eerst deel uit van de hardware-cao.
Werkgevers en bonden kwamen onlangs tot overeenstemming over de 'hardware-cao'. Verklaart, zoals verwacht, het ministerie van Sociale Zaken de overeenkomst algemeen geldig, dan geldt de cao voor zo'n veertig- tot vijftigduizend werknemers.
In de cao is een loonsverhoging afgesproken van 3,5 procent, ingaande in de maand juli. In dezelfde maand krijgen de werknemers een eenmalige uitkering van 1 procent van het jaarsalaris. De cao geldt met terugwerkende kracht van 1 april dit jaar tot 31 maart 2001.
"Het oude loongebouw had elk contact met de realiteit verloren", verklaart FNV-woordvoerder Gerard van Hees de verandering in het loongebouw. In het nieuwe systeem stijgt het salaris in het begin van de schaal sneller dan op het eind.
De overeenkomst bevat voor het eerst een regeling voor de opvang van kinderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.