ICT-organisaties tegen wegkapen studenten

Fenit en de Vereniging ICT Nederland zetten ICT-bedrijven die studenten van de opleidingen wegkapen, uit de branche-organisaties.

Dit zei Fenit-voorzitter Henk Broeders bij de ondertekening van het 'Duaal leren' convenant tussen hbo-raad en Fenit en de vereniging ICT Nederland. Het convenant moet een einde maken aan het probleem van het wegkopen van studenten.
Alle aangesloten bedrijven zullen zich aan de afspraak houden, zo verwacht Broeders. "We hebben enig gezag." Kapen de aangesloten bedrijven alsnog studenten weg, dan krijgen ze een berisping. "Desnoods zetten wij ze uit de vereniging", zei Broeders. Fenit vertegenwoordigt zo'n tweehonderd bedrijven, de Vereniging ICT Nederland ongeveer driehonderd. Slechts zo'n veertig zijn bij beide organisatie aangesloten.
De twee organisaties sloten vrijdag een overeenkomst met de hbo-raad waardoor studenten voortaan een gedeelte van de opleiding bij een bedrijf kunnen volgen. Een student volgt twee dagen onderwijs bij de hogeschool en werkt drie dagen bij een bedrijf. Het diploma van de duale-opleiding is gelijk aan het reguliere diploma.
Het duale programma is zeer populair, stelden alle aanwezigen. Een eerste bijeenkomst leverde vele tientallen meer belangstellende studenten op dan de vijftig die KPN kan plaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.