Nederland met ICT en Internet op goede weg

Wat Internet en ICT betreft, is Nederland op de goede weg. De Nederlandse overheid heeft een integrale ICT-visie en laat de verschillende ministeries goed samenwerken.

Volgens IBM-topman en voormalig adviseur van het Witte Huis Michael Nelson behoort Nederland op Internetgebied tot de koplopers in Europa.
Nelson, directeur Internet-technologie bij IBM, was vorige week één van de hoofdsprekers op de conferentie 'Concurreren met ICT-competenties'. In een gesprek na afloop legde hij uit waarom hij Nederland zo hoog aanslaat. "Anders dan ik in veel andere landen meemaak, werken de verschillende ministeries goed samen. Dat heeft geleid tot een duidelijke visie voor de komende jaren." Gigaport, De Digitale Delta, Surfnet, Twinning, het Telematica Instituut - Nelson heeft er met instemming kennis van genomen.
De kloof tussen Nederland en de Verenigde Staten - waar zaken als e-commerce en e-business veel verder zijn - zal de komende jaren kleiner worden, verwacht Nelson. "De overheid heeft gekozen voor de goede aanpak en het bedrijfsleven ziet de kansen. Er is, kortom, een omgeving en een infrastructuur gecreëerd, waarmee het land duidelijk verder kan."
 
Nelson weet waarover hij praat. Voor hij in 1998 bij IBM aan de slag ging, was hij een aantal jaren op het Witte Huis actief als adviseur. Zo was hij lid van de President's IT Advisory Committee (Pitac) en directeur voor technologiebeleid bij de Federal Communications Commission.
De Pitac kwam al in 1993 met een eerste Internet-rapportage, Nog altijd is er voor de Nederlandse overheid genoeg te doen, vindt Nelson. Om te beginnen moet er voldoende geld worden vrijgemaakt (funding) voor zinvolle projecten - waaronder ontwikkelingen als Gigaport en Twinning. En vervolgens moet de overheid niet reguleren, maar demonstreren. "Geef je niet over aan allerlei wet- en regelgeving. Laat gewoon zien wat er gedaan moet worden. Geef het bedrijfsleven het goede voorbeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.