LCI wil zijn eigen smartpen losweken

De Bossche automatiseerder LCI zet alle kaarten op de smartpen en wil dit bedrijfsonderdeel naar de beurs brengen. De onderneming heeft een goed jaar achter de rug.

De nettowinst steeg met bijna de helft tot 19,7 miljoen en de omzet met 30 procent tot 565 miljoen gulden. Ook voor dit jaar ziet het er allemaal goed uit, zei bestuursvoorzitter Sam Asseer dinsdag bij de presentatie van de resultaten.
De komende jaren moet vooral de smartpen voor geld gaan zorgen. Dat is een balpen die gebruik sensoren om de identiteit van personen te controleren. Iedere persoon heeft een eigen wijze van schrijven en de pen registreert die feilloos. De komende drie jaar moeten er 150.000 tot 200.000 van deze pennen worden geproduceerd.
LCI ziet de smartpen als een van de manieren waarop bedrijven die met elkaar handelen via Internet, zich ervan kunnen verzekeren dat ze écht de persoon voor zich hebben met wie ze denken dat ze zaken aan het doen zijn. Volgens Asseer is de smartpen betrouwbaarder dan andere identificatiemiddelen, zoals de al langer bekende iris-scan en de vingerafdruk.
Om de waarde van de nog altijd verliesgevende Smartpen voor beleggers vrij te maken, wil Asseer de pen binnen anderhalf jaar naar de beurs brengen. Asseer sluit ook niet uit dat creditcardmaatschappijen gaan participeren in de smartpen. De omzet moet uiteindelijk via licenties binnenstromen. LCI geeft de smartpen in licentie voor tussen de 10 en 20 dollar per maand per gebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable