Kuiken van Landis neemt Ofman in bescherming

Bestuursvoorzitter Paul Kuiken van automatiseerder Landis heeft dinsdag op de buitengewone aandeelhoudersvergadering in harde bewoordingen ontkend dat bestuurslid Alex Ofman heeft 'gecashed' bij de overname van Detron.

"Riooljournalistiek en stemmingmakerij", zo betitelde hij de onthulling van Het Financieel Dagblad.
Volgens de krant verkocht Ofman een week voor de overnamegesprekken met Detron 20.000 aandelen. Dat leverde hem volgens gegevens van de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) 2,3 miljoen gulden op. Halverwege april maakten beide bedrijven de plannen bekend. Ofman verkocht zijn stukken in het mede door hem opgerichte Landis twee weken daarvoor. Zowel Kuiken als financieel directeur Bus van Landis zeiden gisteren dat er ten tijde van de verkoop helemaal nog geen gesprekken met Detron aan de gang waren.
Ofman heeft volgens hen de verkoop, waartoe hij eind maart op advies van zijn bank in het kader van vermogensspreiding zou hebben besloten, ook eerst in het bestuur van Landis besproken. Na het eerste bod op Detron, daalde de koers van het aandeel Landis fors. Voor Detron was dit aanleiding om de overname af te blazen. Nadat Landis dreigde een vijandig bod uit te brengen, kwamen de twee alsnog tot een vergelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.