Terugkoop aandelen WoL fiscaal belast

Het aanbod van World Online om in waarde gedaalde aandelen tegen de uitgiftekoers terug te kopen van haar personeelsleden heeft fiscale gevolgen. Dit meldt het ministerie van Financiën.

WoL biedt werknemers aan om de aandelen, die zij voor euro 43 hebben gekocht maar sindsdien stevig zijn gedaald, tegen de oorspronkelijke prijs terug te kopen. Met deze opbrengst wordt dan de speciaal voor deze belegging verstrekte lening van WoL afgelost, zodat de hele zaak wordt teruggedraaid.
Het wegnemen van een nadeel (in dit geval koersverlies) valt echter onder de loonbelasting. WoL lijkt voor de keuze te staan om deze last zelf te dragen of door te schuiven naar werknemers die van de lening plus aandelen af willen.
De ISP leende voor de beursgang in totaal 22 miljoen euro aan werknemers, die daarmee (met voorrang) 600.000 aandelen tegen de uitgifteprijs van 43 euro kochten. De koers van het aandeel schommelt nu rond de 14 euro.
Vorige week werd bekend dat WoL zich verplicht voelde haar personeelsleden tegemoet te komen met een terugkoopregeling. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is van mening dat WoL haar juridische positie tegenover andere beleggers daarmee verzwakt. Dit zei VEB-directeur Peter Paul de Vries vorige week. De VEB probeert namens de 'gewone' gedupeerde WoL-beleggers schade te verhalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.