Versatel krijgt ongelijk in beroepszaak Umts

De Nederlandse overheid heeft een beroep van Versatel tegen de komende Umts-veiling op administratieve gronden afgewezen. De telecomaanbieder had bezwaar aangetekend tegen het besluit van de Nederlandse overheid om Umts-frequenties te veilen.

Volgens de overheid is het officieel geen besluit geweest, zodat het beroep in eerste instantie is afgeketst.
Versatel heeft hier weinig begrip voor. Bestuurslid Marc van der Heijden: "Het plan om te veilen is gepubliceerd in landelijke dagbladen en in de staatscourant. Als dit geen besluit is, wat is het dan?" Versatel zet, tegelijk met de voorbereidingen voor de veiling, zijn actie voort: "We gaan op alle fronten door."
Inzet van de zaak is toegang tot de Nederlandse markt voor nieuwe partijen. Volgens Van der Heijden laat de handelwijze van de Nederlandse overheid geen ruimte voor nieuwkomers. Het vrijgeven van vijf frequenties, terwijl er vijf gevestigde partijen zijn, maakt de vergunning onnodig duur. Van der Heijden: "Het verschil tussen de nieuwkomers en bijvoorbeeld KPN of Libertel is schandalig groot. Nederland is daarin extremer dan Engeland. De huidige onrust in Brussel geeft wel te denken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable