IT'ers geven Microsoft weinig kans in beroep

Een meerderheid van de IT'ers denkt dat Microsoft weinig kans maakt in een hoger beroep om een tweedeling van het bedrijf te voorkomen. Dit blijkt uit de enquête die vorige week op http://www.vnunet.nl (onder meer http://www.computable.nl) heeft gedraaid.

Overigens scoorde de vraag over de kansen voor Big Green bij hoger beroep het hoogste aantal 'geen mening'-antwoorden: 11,6 procent. In totaal namen 294 mensen de moeite om de lijst met zes vragen te beantwoorden. Van hen is 88,4 procent werkzaam in de IT-sector.
De vraag of een gesplitst Microsoft compatibiliteitsproblemen gaat opleveren, heeft 60,5 procent van de respondenten negatief beantwoord, terwijl 30,6 procent denkt dat er wel moeilijkheden op komst zijn. Van de deelnemers verwacht 67,3 procent niet dat de komst van meerdere Baby Bills het werk voor IT'ers lastiger maakt, maar 27,6 procent ziet de problemen al komen.
De vraag of Gates en consorten zich monopolistisch hebben gedragen, roept verdeelde reacties op. Een geringe meerderheid (51,7 procent) vindt dat Microsoft niets valt te verwijten op dit vlak en dat diens werkwijze valt onder de noemer 'gewoon keihard zakendoen'. Een grote minderheid (45,9 procent) daarentegen meent dat de softwaregigant zich niet aan de wet heeft gehouden.
Een iets grotere meerderheid (57,1 procent) verwacht dat een opdeling van de onderneming uit Seattle leidt tot meer concurrentie op het gebied van besturingssystemen. Daarbij is concurrentie gedefinieerd als 'betere kwaliteit en lagere prijzen'. Daarentegen denkt 40,1 procent dat er op dit gebied niets verandert en Windows blijft regeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.