Internet is niet alles, maar het werkt!

Vanuit technologisch oogpunt is Internet een groot tranendal, maar de vraag hoe het beter kan, is al door de praktijk ingehaald. Een non-discussie, zo bestempelen de Nederlandse Internet-goeroes de kwestie.

Tijdens het 'Grote Goeroe debat' in een oververhitte zaal van hotel Arena te Amsterdam kwam vanuit de goed gevulde zaal de vraag naar de toereikendheid van Internet. "Eigenlijk is Internet nooit bedoeld voor de manier waarop we het nu gebruiken", was de strekking van zijn vraag.
Peter Vervest, directeur D-Age en hoogleraar aan de Erasmus-universiteit, pakte de handschoen op. "U heeft volkomen gelijk. Technologisch is Internet een groot tranendal, maar ja, iedereen gebruikt IP, er zijn veel problemen, maar ik moet zeggen dat Cisco met leuke oplossingen komt. Breedband is op komst. Het kan natuurlijk beter, maar de praktijk dicteert." Gerard van Vliet, directeur van Integration, sloot zich bij hem aan.
Andere goeroes achter de tafel waren Hans Appel, visionair bij Sun Microsystems, Pynsk Bosker, onderzoeker bij Iquip Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie, en Daniel Erasmus, consultant. Ben Tiggelaar, eveneens consultant, liet zijn stoel onbezet.
Vergezichten op de Nederlandse Internet-toekomst vielen er nauwelijks op te tekenen uit de monden van de alweters gisteravond gedurende het debat dat de Isoc met zekere regelmaat organiseert. Het was wellicht te warm voor verhitte discussies. Van Vliet viel nog even uit naar de overheid, die veel te weinig geld beschikbaar stelt om de digitale trapveldjes echt te laten uitgroeien tot voetbalvelden van olympische afmetingen. "Niemand bij de overheid heeft ook maar enig idee waar het om gaat bij Internet", stelde hij. Waarop de overige discussianten dit relativeerden door te zeggen dat dit toch niet helemaal waar is.
Natuurlijk ontbraken de opmerkingen over de 'Jan Salie-geest' in Nederland niet en was er lof over de Amerikaanse ondernemingsdriften. "Iemand die in Nederland als statutair directeur een faillissement heeft doorgemaakt, mag de eerste vijf nergens meer statutair directeur zijn. Als je dat in de VS vertelt, vallen hun monden spontaan van verbazing open", aldus Vervest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable