Libertysurf Nederland verkocht of opgeheven

Superweb, de Rotterdamse aanbieder van 0800-Internet, heeft een bod uitgebracht op de pan-Europese Internet-aanbieder Libertysurf. De overnameprooi heeft nog niet besloten of ze ingaat op dat bod.

"We zijn in onderhandeling en we hopen zo snel mogelijk - uiterlijk eind deze week - het bedrijf over te nemen", zegt Superweb-directeur Henk de Jager.
"We trekken ons terug uit de Nederlandse markt, maar we hebben nog geen beslissing genomen of we het bedrijf verkopen of dat we er gewoon mee ophouden", aldus Stephan Huet, commercieel internationaal directeur van Libertysurf. "De partijen die geïnteresseerd zijn in ons bedrijf kunnen ook niet snel beslissen en wij hebben haast. Maar we wachten de reacties van de geïnteresseerden af. We gaan uiteraard in zee met de partij die met het beste bod komt."
Libertysurf trekt zich terug uit de Nederlandse markt omdat deze afdeling van de onderneming niet tot de kernactiviteiten van het bedrijf behoort. De Internet-aanbieder is operationeel in Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, en Duitsland.
Als het aan Huet ligt, was er al lang een beslissing gevallen over wie het bedrijf gaat overnemen. "De onderhandelingen lopen stroef, want de partijen kunnen het niet eens worden over hoeveel het bedrijf waard is. Wij hebben geen prijs genoemd, wij willen horen wat de bedrijven te bieden hebben. De prijs is voor de meeste geïnteresseerden een bedrijfsstrategie en daar schieten we niks mee op. We wachten even af voordat we een definitieve beslissing nemen."
De prijs is niet de enige factor die voor vertraging zorgt. Ook de bedrijfspresentatie van Libertysurf is een doorn in het oog van de partijen die geïnteresseerd zijn de pan-Europese Internet-aanbieder. Het is te summier, menen ze. Dat leidt ertoe dat Superweb en de andere partijen niet snel een beslissing kunnen nemen.
Superweb is niet de enige geïnteresseerde. Freeler en Raketnet, beide gratis Internet-aanbieders, hebben ook gesproken met Libertysurf, maar zijn reeds afgehaakt. Ronald Schepers, woordvoerder van Freeler: "Libertysurf heeft te weinig aanknopingspunten die interessant genoeg zijn voor ons om het over te nemen." Albert Marseille, directeur van Raketnet zegt op zijn beurt: "We hebben gepraat, en uit de gesprekken bleek dat wat de Internet-aanbieder te bieden heeft niet interessant genoeg is voor ons. Het is beter om zelf nieuwe klanten aan te trekken. We gaan gewoon nu verder met onze eigen activiteiten."
Superweb heeft nog altijd interesse in Libertysurf. "We zijn geïnteresseerd in de Internet-aanbieder vanwege de distributiepartners, de klantendatabase en de connecties die ze hebben in de telecommunicatie", zegt De Jager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable