Invensys heeft bijna 20 procent van Baan

Het Britse Invensys gelooft nog volop in Baan. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat het weer 2,4 miljoen aandelen Baan heeft gekocht voor de 2,85 euro die de Britten daarvoor hebben geboden.

Met de eerdere aankopen mee hebben de Britten nu 18 procent van Baan in handen. Topman Allen Yurko zegt er nog altijd van uit te gaan dat Invensys alle aandelen kan kopen.
Het verzet van organisatie-adviseur Sonneveldt namens naar zijn zeggen twintig aandeelhouders die bijna 20 procent van de aandelen bezitten, noemt Yurko 'achtergrondgeluid'. Sonneveldt heeft een eigen berekening gemaakt en komt tot de conclusie dat Invensys minstens 5,72 euro per aandeel zou moeten betalen. Komt Invensys niet met dat bedrag over de brug, dan zullen de twintig aandeelhouders volgens hem niet verkopen.
Invensys koopt Baan alleen als het minstens 95 procent van de aandelen in bezit krijgt. Yurko gaat uit er nog altijd van uit dat de aandeelhouders, die al veel geld hebben verloren op Baan, eieren voor hun geld kiezen. Het bod van Invensys lijkt vooralsnog de enige reële optie, al schermt Sonneveldt met een nieuw beursfonds, dat eveneens het miljard gulden zou moeten inzamelen dat Invensys wil investeren na de overname om Baan weer op de been te krijgen. Het Baan-bestuur, bonden en ondernemingsraad kozen in elk geval al eerder voor de Britten.
Yurko zei gisteren opnieuw Baan een prachtig bedrijf te vinden, al kost het opkopen en op de been helpen van Baan de Britten in totaal 2,7 miljard gulden. De hele operatie gaat wel naar schatting duizend banen kosten. Bij Baan zelf vervallen waarschijnlijk enige honderden arbeidsplaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.