ABN Amro breidt Internet-bankieren uit

ABN Amro gaat op de kleintjes letten. Ook particulieren en kleine zakelijke klanten kunnen over een paar maanden hun betalingen real time via Internet regelen.

Voorlopig gaat het nog alleen om binnenlandse betalingen. Volgens de bank zal het nog wel vijf jaar duren voordat bij ABN Amro ook wereldwijd betalen via Internet mogelijk wordt.
Topman Van den Brink waarschuwde gisteren op een symposium in Huizen dat betalen via Internet de komende jaren nog de nodige problemen zal geven. De bank zelf wordt regelmatig geconfronteerde met hackers die proberen om de centrale computers te ontregelen of plat te krijgen. Het afgelopen jaar zijn bij grote bedrijven al succesvolle aanvallen geweest. Daarnaast houden de banken ook rekening met een groeiend aantal gevallen van fraude via Internet. "Via je PC krijg je meer gedaan dan via een bankoverval", aldus Van den Brink.
Hij denkt dat banken met hun ervaring in het betalingsverkeer een belangrijke rol blijven spelen bij het betalingsverkeer via Internet. Wel zullen ze voor een veilig en betrouwbaar betalingssysteem enorme investeringen moeten doen, aldus de topman. De bank heeft ruim vier miljard gulden uitgetrokken voor activiteiten op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.