IPS moet actualiseren websites versimpelen

Globe Internet en Beatrijs Interactive Solutions lanceren IPS versie 4 (Internet Publishing System). Dit 'content management'-systeem voor websites geeft organisaties de mogelijkheid hun websites zelf te actualiseren.

Het systeem, dat geheel in Nederland ontwikkeld is, claimt een combinatie van robuust paginabeheer en maximale vrijheid van vormgeving. IPS beheert aangemaakte pagina's, voorzien van een publicatie- en verval-datum, in een database. IPS is in iedere bestaande site in te bouwen. Het biedt verder mogelijkheden als teksten uit een tekstverwerker kopiëren, grafieken en tabellen toevoegen, en gegevens repliceren met de webserver. De lokale database actualiseert de database op de server, waardoor de website actueel blijft.
"Tegenwoordig is alle aandacht gevestigd op e-zakendoen, WAP en portalen", zegt Herbert Boland, projectmanager van Beatrijs Interactive Solutions. "Men gaat voorbij aan de rol van een gewone marketing-website van een organisatie. Organisaties blijven worstelen met het actualiseren van de informatie op hun sites. Heel veel oplossingen op dat terrein lijken op maatwerk. Sitebouwers kopiëren hun tool van klant naar klant. Deze oplossingen zijn doorgaans star van opzet. Aan de andere kant heb je de wat goedkopere doe-het-zelf-oplossingen. Dat zijn weliswaar krachtige wizard-achtige tools, maar deze kennen geen werkstroom-mogelijkheden."
IPS is eerst ontwikkeld als hulpmiddel waarmee organisaties zelf teksten kunnen plaatsen, veranderen en verwijderen. Vervolgens is dat hulpmiddel voorzien van grafische mogelijkheden, krachtige zoekfuncties en enzovoort. Daarbij is veel aandacht besteed aan de technologische basis van de database-replicatie die het hart vormt van het product.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-21T00:00:00.000Z Redactie Computable