Philips Semiconductors koopt fabriek in VS

Philips Semiconductors neemt de Micrus halfgeleidersfabriek van IBM over in de VS. De fabriek met een productiecapaciteit van 250 duizend wafels per jaar moet de productie van halfgeleiderproducten bij Philips met 12,5 procent verhogen.

De acht inch wafels die deze fabriek produceert zijn voorzien van Cmos-technologie (Complementary metal oxide semiconductor) geschikt voor een 0,35 en 0,25 micron productielijn van chips. Aan het einde van het jaar heeft Philips zes fabrieken die deze wafels produceren.
Volgens Arthur van der Poel, president en ceo Philips, getuigt de recente aankoop van de fabriek van de mogelijkheden die het Eindhovense bedrijf in de halfgeleiderindustrie ziet: "Dit is weer een voorbeeld van de investeringen die Philips Semiconductors de laatste tijd pleegt. We investeren nu 2,5 keer zoveel als vorig jaar. We vinden het voldoen aan de huidige grote vraag naar producten net zo belangrijk als de investeringen die we gaan plegen in de technologie van morgen."
De productie uit de Amerikaanse fabriek wordt afgezet binnen Philips of verkocht aan andere chipfabrikanten, waaronder IBM. Toepassingen waarin de chips opgenomen zullen worden zijn mobiele telefoons en allerlei consumenten elektronica-producten. De huidige bezetting van 950 personen in de fabriek blijft gehandhaafd.
Philips is van plan om de komende jaren honderd miljoen dollar te investeren in de fabriek om de productie verder op te voeren. Er is op dit moment een groot gebrek aan chips en de onderdelen ervoor. Intel kondigde deze week aan dat het een chipfabriek gaat opzetten in Ierland. Topman Craig Barrett van de chipgigant waarschuwde dat de industrie de komende anderhalf jaar met een grote achterstand te kampen krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable