Internet-winkel Letsbuyit naar Duitse beurs

Het Zweeds-Nederlandse Internetbedrijf Letsbuyit gaat 12 juli naar de beurs in Frankfurt. Het wil een notering aan de Neuer Markt, vergelijkbaar met de Nmax in Amsterdam.

De intekening op aandelen start op 3 juli en sluit op 10 juli. Koersen zijn nog niet bekendgemaakt. Eind mei werd de beursgang uitgesteld wegens de forse koersdalingen op de beursvloeren.
Letsbuyit is de grootste Europese Internet-winkel, die gebruik maakt van het principe co-buying. Bij co-buying wordt de vraag naar producten van particulieren gebundeld. Door gezamenlijk in te kopen kan de prijs naar beneden. Hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs waartegen zij kunnen inkopen.
De eerste website van Letsbuyit ging op 13 april 1999 in Zweden online. Daarna volgden Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Zwitserland en Oostenrijk. Het hoofdkantoor van het bedrijf (een Nederlandse NV) is in Amsterdam gevestigd.
Onder andere de venture-capitalmaatschappij Nesbic investeert in Letsbuyit. In april werd bekend dat ook British Sky Broadcasting financieel participeert. Samen met Sky opent Letsbuyit een apart winkelgedeelte op de site van Sky, Skybuy. Ook krijgt co-buying speciale aandacht op de Sky's tv-kanalen en in de bijbehorende televisiegids.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable