Directeur Oracle Nederland stapt op

Nico van de Ven, vanaf 1998 directeur bij Oracle Nederland, heeft onverwacht zijn functie neergelegd. Hij wordt ad interim opgevolgd door Hans Jarnik, vice-president Noord-Europa.

Van de Ven overweegt zich bezig te gaan houden met startende Internetbedrijven. Hij is nog cryptisch over de exacte invulling van zijn verdere carrière: "Het heeft sterk te maken met de manier waarop bedrijven zelf hun veranderingsprocessen naar e-business vormgeven. Ik heb daar nog niet uitgebreid over willen praten, als ik helemaal vrij ben, ga ik kijken wat ik leuk vind." Hiermee grijpt Van de Ven terug op zijn consultancy-achtergrond. In 1996 begon hij bij Oracle als directeur van de consultancy-divisie.
Zijn werkzaamheden bij Oracle Nederland beperkten zijn speelruimte op de dynamische IT-markt: "Ik zie om me heen zoveel dingen gebeuren, die ik niet kan oppakken als directeur. De rol vanmanaging director is veeleisend, ik wil meer vrije keuze." Van de Ven ontkent dat hij aan de leiband van het Amerikaanse management moest lopen. "De wereldwijde omvang van Oracle is juist goed. Er zijn weinig bedrijven waar ik liever zou willen werken."
Volgens Van de Ven is zijn taak bij Oracle volbracht: "Met het afsluiten van het kwartaal zijn de losse eindjes aan elkaar geknoopt." Onder Van de Ven is het bedrijf begonnen met de strategische omslag van databaseleverancier naar leverancier van e-handelsoplossingen. Hoewel die transformatie nog geenszins voltooid is, zit Oracle volgens Van de Ven op het goede spoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable