Domeinnaam registreren via WAP-telefoon

Intermax Rotterdam introduceert de mogelijkheid om via een WAP-telefoon een domeinnaam vast te leggen. Het besluit om een domeindienst via WAP (Wireless Application Protocol) te starten, komt voort uit de enorme vraag naar domeinnamen.

Intermax wil zoveel mogelijk kanalen aanwenden om bedrijven de mogelijkheid te bieden hun naam vast te leggen op Internet. Onlangs is daarom Domeinbeheer.nl opgericht, nu gevolgd door een WAP-dienst.
WAP is sterk in opkomst. Het recent verschenen 'Trendrapport 2000' van Deloitte & Touche spreekt zelfs de verwachting uit dat WAP eind 2002 het meest gebruikte Internet-protocol is. Daarbij blijft dat protocol niet beperkt tot de mobiele telefoon. Ook pda's (personal digital assistant) en andere draadloze apparatuur zullen via WAP aan Internet worden gekoppeld, aldus Deloitte & Touche.
Intermax constateert dat WAP niet het eindstation is. In Japan zijn bijvoorbeeld al mobiele telefoons op de markt die een snelheid bieden van 2 Mb, ofwel dertig keer Isdn. Ter vergelijking: WAP haalt maximaal een snelheid van 14k4. Dit is vier keer zo langzaam als één Isdn-lijn. Innovaties zoals de Japanse markt die kent, zullen volgens Intermax ook in Europa beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable