Mobgo ontwikkelt portalen voor WAP-bellers

Mobgo (moo-bie-goo), een door Twinning medegefinancierd bedrijf, ontwikkelt portalen voor WAP-bellers. Daarmee is er in Nederland nu een isp voor mobiele telefonie.

Mobgo start dit najaar meerdere portalen. Begin september pakt het groot uit met de lancering van Moblympics. Iedereen die de Olympische Spelen in Sydney wil volgen, maar door het tijdsverschil de hoogtepunten heeft gemist, kan de telefoon grijpen voor het laatste nieuws. Kort daarop worden de andere portalen, waaronder Mobsport en Mobgames gelanceerd.
Het bedrijf richt zich op de snel groeiende groep van consumenten met een WAP-telefoon (Wireless Application Protocol). De diensten van Mobgo zijn door iedereen te gebruiken, ongeacht het abonnement. Daarnaast biedt Mobgo professionele diensten aan voor bedrijven die hun Internet-site en -bestanden ook mobiel toegankelijk willen maken, en ontwikkelt het concepten voor m-commercie (mobiele elektronische commercie).
"Veel mensen staren zich onterecht blind op de ontwikkelingen in Japan", zegt Martijn van Nieuwland van Mobgo. "In Nederland vinden dezelfde ontwikkelingen plaats. Alleen is het netwerk hier nog niet zo vergevorderd als in Japan. Maar hoe je het ook wend of keert, WAP blijft de basis. In Nederland zal WAP pas over een half jaar door een grote groep consumenten worden gebruikt, maar als het zover is, willen wij vooraan in de rij staan." Mobgo biedt zijn diensten tot op heden alleen in Nederland aan. In 2001 volgt Spanje, en later dat jaar de rest van Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.