Aantal IT-starters minder dan in buitenland

Het aantal mensen dat in Nederland een eigen bedrijf start, neemt sterk toe. Het aantal starters in de IT-sector groeit ook, maar blijft toch internationaal gezien achter.

Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Economische Zaken. In het eerste kwartaal van dit jaar waagde ruim een kwart meer mensen dan vorig jaar de stap naar een eigen bedrijf. Dat betekent een record van meer dan vijftigduizend starters op jaarbasis. De grootste groei is waar te nemen in de bouw, waar het aantal eenmansbedrijven enorm toeneemt. Verder is de groei groot in de zakelijke dienstverlening, de verhuur van auto's, motoren en boten, en het bank -en verzekeringswezen.
Het aantal mensen dat een eigen technologiebedrijf begint, groeit eveneens. Ongeveer 750 IT'ers begonnen een eigen bedrijf, 6 procent van het totale aantal starters. Dat is een wat lager percentage dan in de ons omringende landen, waar tussen de 5 en 10 procent van de startende ondernemers uit de technologiebranche komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable