Apple voelt zich nog steeds superieur

Ergonomisch zijn software en hardware van Apple intuïtiever dan die van PC's. Michel Roelofs van Apple Benelux reageert hiermee op Gerrit van der Veer, die de innovatieve kracht van Steve Jobs' club in twijfel trekt.

Van der Veer, universitair hoofddocent aan de VU in Amsterdam, zegt dat het over is met Apple, omdat het bedrijf zijn afdeling Advanced Technology Group heeft opgeheven (Bij Apple is het nu helemaal over).
"Die opheffing heeft zo'n drie jaar geleden plaatsgevonden", reageert Roelofs. "Die groep hield zich bezig met technologie en onderzoek. Die functies zijn nu geïntegreerd binnen de productontwikkelingen. Als je kijkt naar de resultaten, is het tegenovergestelde van wat wordt beweerd waar, namelijk meer ergonomie in hardware en software." Roelofs verwijst hierbij naar de iMac en iBook, die beide door Apple zijn ontwikkeld na de integratie van de onderzoeksafdeling.
Hij benadrukt dat de onderneming nog steeds samenwerkt met universiteiten bij onderzoek. "Ik denk dat visie binnen een bedrijf veel belangrijker is dan een bepaalde organisatiestructuur." Het leidt geen twijfel dat Roelofs het niet eens is met Van der Veers conclusie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.