KPN biedt niet op Italiaanse UMTS-licentie

KPN Telecom is niet meer van plan om samen met het Italiaanse telecombedrijf Tiscali mee te bieden op een licentie op een Umts-frequentie in Italië.

Volgens KPN waren er wel gesprekken met het Italiaanse telecombedrijf over een gezamenlijk bod op een vergunning voor mobiel Internet, maar die zijn beëindigd. De reden daarvoor is onduidelijk. De gesprekken zijn al een paar weken geleden gestopt. Er zijn volgens een woordvoerder geen plannen om ze te hervatten.
De verklaring van KPN volgt op een bericht van de Amerikaanse televisiezender Cnbc dat Tiscali een bod zou gaan uitbrengen op een Umts-licentie met KPN , Sonera en Telia. Tiscali zegt met verschillende potentiële partners in gesprek te zijn, maar nog niet besloten te hebben met wie het gaat samenwerken. Onduidelijk is of KPN nog steeds geïnteresseerd is in een Italiaanse Umts-licentie. Het bedrijf doet in elk geval wel mee aan de veiling in Nederland, en heeft als enige van de tien liefhebbers tot nu toe gezegd tegen elke prijs één van de vijf vergunningen te willen kopen. Daarnaast biedt de nederlandse telco via de mobiele dochter E-Plus mee in Duitsland.
KPN is een van de bruggenhoofden in Europa van het Japanse NTT Docomo. Het Japanse bedrijf kocht zich kort geleden in bij KPN Mobile door voor elf miljard gulden een belang van 15 procent in het bedrijf te nemen. NTT Docomo biedt nu anderhalf jaar mobiel Internet aan in Japan, en daar loopt het storm. Dagelijks komen er ongeveer veertigduizend abonnees bij. In Europa moet mobiel Internet in de loop van volgend jaar beschikbaar komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.