Salarissen in IT zijn fors gegroeid

De beloningen in de IT-sector zijn het afgelopen jaar met 12 procent gestegen. Dit blijkt uit de steekproef die management consultant De Breed & Partners hield onder ruim drieduizend IT'ers.

Deze week verschijnen de resultaten in hun jaarlijkse Beloningsonderzoek Automatisering 2000.
Uit het onderzoek blijkt dat het merendeel van de functies er in beloning op vooruit gaat. De gemiddelde IT'er verdient nu 103.492 gulden, 12 procent meer dan de 92.458 gulden in 1999. Opmerkelijk is dat de gemiddelde leeftijd van de geïnterviewden lager ligt dan vorig jaar. "De gemiddelde werkervaring van de geïnterviewden is nu zeven jaar, ruim één jaar minder dan in 1999. Minder ervaren ICT'ers worden dus hoger beloond", aldus Joost Emke, de analist die verantwoordelijk is voor het onderzoek.
De gemiddelde directeur uit de IT-sector heeft ook niet te klagen. Zijn beloning is het afgelopen jaar verdubbeld en bedraagt nu 274.019 gulden, tegen 186.654 vorig jaar en 177.202 in 1998. "Deze toename heeft te maken met de waardering van de aandelenopties, die in deze groep veelvuldig voorkomen", verklaart Emke.
Naar aanleiding van dit onderzoek schreefthttp://vnunet.nl op 28 juni reeds dat communicatievaardigheden beter worden gewaardeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.