Belang communicatie in IT neemt toe

Het is in de IT steeds belangrijker om niet alleen goed te kunnen automatiseren, maar daarover ook op de juiste manier te communiceren.

De toepassing van IT leidt tot een verschuiving naar meer dienstverlening, waar sociale en communicatieve vaardigheden belangrijke ingrediënten zijn. Cijfers uit het beloningsonderzoek van De Breed en Partners bevestigen de stelling die onderzoeker Paul de Beer van het Sociaal Cultureel Planbureau onlangs maakte. Het jaarlijkse onderzoek naar salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden verschijnt deze week.
Analist bij De Breed Joost Emke ziet de waarde van een cursus communicatievaardigheden duidelijk terug in de beloningscijfers. Een ervaren IT'er die deze cursus volgt, krijgt bijna 30 procent meer beloning dan een even ervaren collega die de bijscholing voorbij laat gaan. Van de IT'ers die aan het onderzoek van De Breed bijdroegen, volgde 92 procent het afgelopen jaar een opleiding of een cursus. Communicatievaardigheden en management zijn op dit moment het populairst bij de respondenten. Emke: "Deze cursussen worden gevolgd door IT'ers in de beter beloonde functies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable