Baan afgestraft door aandeelhouders

Tijdens de vandaag gehouden buitengewone aandeelhoudersvergadering, is Baan genadeloos afgestraft door zijn aandeelhouders. Er lijkt een blokkade voor de overname door Invensys te zijn.

Kritiek was er op het overnamebod van 2,85 euro per aandeel, dat te laag werd bevonden. Maar de Baan-bestuurders brachten ertegen in dat Invensys hun laatste strohalm is en faillissement dreigt.
Verder stelde Baan voor aan zijn kritische gehoor om de jaarrekening over 1999 pas op 15 juli te publiceren, hetgeen hen op forse kritiek van onder meer de VEB (vereniging van Effectenbezitters) kwam te staan. Wat is nu het geval: uiterlijk 13 juli - twee dagen eerder dus - moeten de aandelen zijn ingeleverd om de overname door het Britse Invensys mogelijk te maken. Analist Robert Jan Vos van SNS Securities denkt echter dat er problemen met de accountantsverklaring zijn. Het bestuur van Baan wierp echter zijn doodskreet in de strijd: 'Als Invensys zich terugtrekt, dan hebben niet de centen om door te gaan'. Maar de vertegenwoordiger van de stichting Baaninvestors Ernst Sonneveldt, die beweert 20% van de aandelen Baan te vertegenwoordigen, riep de aandeelhouders op om hun stukken tot uiterlijk 12 juli vast te houden: 'Baan is veel meer waard'.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-29T00:00:00.000Z Frits Njio