Verhouding AND en Tie niet hartelijk

De verhoudingen tussen AND International Publishers en TIE zijn bepaald nog niet hartelijk. Sinds TIE eerder deze week bekendmaakte het noodlijdende AND te willen overnemen, is het contact nog niet verder gegaan dan drie telefoontjes en één e-mail.

Dit maakt AND gisteren bekend op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Tie meldde zich deze week nadat eerder het Zwitserse Distefora al belangstelling had getoond voor AND. De twee overnamekandidaten zijn geïnteresseerd in verschillende onderdelen van het bedrijf en volgens TIE-bestuursvoorzitter Raman gingen de twee bedrijven al eerder om de tafel om te zien of ze het eens konden worden over AND. Maar omdat er te weinig schot in de zaak zat naar de smaak van TIE, besloot het Nederlandse softwarebedrijf deze week een openbaar bod op de aandelen AND aan te kondigen.
Elektronisch uitgever AND International Publishers kwam twee maanden geleden opnieuw met rode jaarcijfers. Het verlies over 1999 was 16,3 miljoen gulden tegen 2,8 miljoen in 1998. De omzet steeg van wel, van 61,7 miljoen tot 74,9 miljoen. Het Rotterdamse concern houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van diensten voor data- en handelsverkeer via Internet en mobiele communicatie.
Zowel TIE als Distefora ontbraken gisteren op de aandeelhoudersvergadering, maar AND zit vooralsnog niet om een van beide bedrijven te springen. Het bestuur zei op 7 juli zoals gepland met een advies aan de aandeelhouders te komen over het bod van Distefora, maar liet al doorschemeren dat het dat te laag vindt. Zeker nu TIE zich ook heeft gemeld.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-30T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.