Overname Baan loopt niet van leien dakje

Invensys worstelt om vóór 13 juli 95 procent aandelen Baan bij elkaar te schrapen. Twee weken voor het aflopen van het overnamebod zit het op twintig procent.

Ook na een buitengewone aandeelhoudersvergadering lijkt de weerstand van de overgebleven particuliere aandeelhouders groot.
Het bestuur van Baan en de directie zijn er niet in geslaagd aandeelhouders ervan te overtuigen dat Invensys een redelijk bod heeft gedaan op de noodlijdende software-ontwikkelaar.
Behalve de ongeorganiseerde boze aandeelhouders is er een stichting in oprichting, die claimt te spreken namens 22 anonieme aandeelhouders. Zij zouden 19,6 procent van de aandelen in handen hebben. Deze groep treedt echter uitsluitend naar buiten in de persoon van een Amsterdammer die zich organisatie-adviseur noemt, zonder dat hij concrete voorstelllen doet. Wel probeert hij de spanning op te voeren, met een oproep aandelen Baan vast te houden tot een dag voor het aflopen van het Invensys-bod.
Invensys-topman Alan Yurko doet de activiteiten van deze stichting af als achtergrondruis. Hij verklaart er alle vertrouwen in te hebben dat Invensys, ondanks tegenstribbelende aandeelhouders, 95 procent van de aandelen Baan in handen krijgt. Het Britse bedrijf heeft al de pakketten van de broers Baan en de Amerikaanse investeerder Fletcher in handen, en koopt dagelijks aandelen bij op de beurs. De meeste aandelen zijn in particuliere handen, omdat institutionele beleggers Baan al veel eerder hebben verkocht. Alleen zou ING nog een belang van vijf procent bezitten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z redactie Computable