Dotcom biedt voordelige energie aan

Energiebedrijf.com heeft een nieuw concept ontwikkeld voor de levering van energiediensten. De Internet-starter biedt goedkope energie aan via Internet.

De Nederlandse dotcom hanteert lagere tarieven dan de bestaande, 'traditionele' energiebedrijven. Energiebedrijf.com biedt in eerste instantie alleen aan zakelijke klanten een concrete korting op het leveringstarief van elektriciteit, in ruil voor een meerjarig contract tot na 2002, wanneer de liberalisering van de energiesector moet plaatsvinden. De Internet-starter richt zich voorlopig nog op het middensegment van de zakelijke markt. Binnenkort zullen ook zakelijke kleinverbruikers en particulieren lagere tarieven aangeboden krijgen.
Vorige maand kwam energiebedrijf.com in het nieuws naar aanleiding van een aantal vragen van de PvdA-kamerleden, Tineke Witteveen en Fred Crone aan minister Jorritsma (EZ). De minister gaf aan geen reden te hebben om op te treden tegen de stroomleverancier. "Het bedrijf opereert keurig binnen de wet met langlopende contracten die het, vooruitlopend op de liberalisering van de energiemarkt in 2002, afsluit met grote en middelgrote bedrijven", schreef de bewindsvrouw in haar antwoord. "Het is onmogelijk en zelfs onwenselijk om daar een eind aan te maken. Binnen de geliberaliseerde energiemarkt is dit een logische ontwikkeling."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-03T00:00:00.000Z Manuela Fun