Essent beconcurreert KPN met kabeltelefonie

Essent gaat concurreren met KPN. Niet alleen biedt het bedrijf per 1 september telefonie over de kabel aan, het gaat ook stunten met Internet-tarieven.

Gewoon internetten via de telefoonlijn gaat bij Essent één cent per minuut kosten, in zowel de dal- als de piekuren. Essent, na UPC het grootste kabelbedrijf van Nederland, biedt momenteel al Internet via de kabel aan voor 89 gulden per maand. Daarnaast biedt het nog twee goedkopere Internet-diensten aan via het telefoonnet van KPN.
Essent hevelt nu één van die diensten over naar het eigen kabelnet onder de nieuwe naam Twinner. De klant krijgt dan twee lijnen en twee telefoonnummers, vergelijkbaar met Isdn van KPN. De abonnementskosten zullen volgens Essent minstens eenderde lager liggen dan de vijftig gulden per maand die KPN rekent. Bovendien scheidt Essent Internet-verkeer van gespreksverkeer. Internetten kost ongeacht dag en tijdstip één cent per minuut. Voor het gewone telefoonverkeer rekent Essent tarieven die vergelijkbaar zijn met die van KPN.
De kabelmaatschappij biedt de Twinner-dienst vooralsnog in zeven steden aan: Groningen, Sneek, Zwolle, Assen, Deventer, Hengelo en Enschede. Eind 2003 moet het hele netwerk geschikt zijn voor kabeltelefonie.
Essent heeft 1,7 miljoen kabelklanten. Op de Internet-diensten Free Acces ('gratis') en Key Acces zijn in totaal 180 duizend mensen geabonneerd, en op de breedbanddienst van Essent@Home enkele duizenden. Nu zijn er daar nog maar 110 duizend van over. Free Access kende de meeste weglopers sinds de vloedgolf van gratis Internet-aanbieders.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-05T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.