Distefora wil AND niet meer overnemen

Het Zwitserse Distefora ziet af van de overname van de electronische uitgeverij AND International Publishers. Het ziet te weinig voordelen.

Eind mei wilde Distefora AND nog kopen voor een bedrag van 30 tot 50 procent boven de beurskoers, maar donderdag haakten de Zwitsers af.
Het bedrijf is hooguit nog geïnteresseerd in AND's afdeling Data Solutions. Distefora houdt daarmee de eer aan zichzelf. Vorige week liet het bestuur op de aandeelhoudersvergadering al weten dat het eigenlijk het bod van Distefora te laag vond. Vrijdag zou het bestuur een definitief advies aan de aandeelhouders geven, maar dat hoeft nu niet meer.
Onduidelijk is nog wat het afhaken van Distefora betekent voor het in zwaar weer verkerende Rotterdamse bedrijf, dat sinds vorige week (ook) in de belangstelling staat van TIE Holding. Omdat TIE en Distefora volgens TIE-topman Raman geïnteresseerd zijn in verschillende onderdelen van het bedrijf, hadden de twee bedrijven al eerder om de tafel gezeten om te zien of ze het eens konden worden over AND. Omdat er te weinig schot in de zaak zat naar de smaak van TIE, besloot het Nederlandse softwarebedrijf een openbaar bod op de aandelen AND aan te kondigen.
AND International Publishers leed over 1999 een verlies van 16,3 miljoen gulden tegen 2,8 miljoen in 1998. De omzet steeg van wel, van 61,7 miljoen tot 74,9 miljoen. Het Rotterdamse concern houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen van diensten voor data- en handelsverkeer via Internet en mobiele communicatie.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.