Namespace moet SIDN vandaag betalen

Internetdomeinhandelaar Namespace riskeert zijn bestand met duizenden domeinnamen kwijt te raken, als het vrijdag niet een boete betaalt.

Het bedrijf moet uiterlijk vrijdag 513 duizend gulden achterstallig abonnementsgeld aan de SIDN betalen. Office manager van het SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) Chantal Driessen bevestigt dat Namespace's vehikel SIB een betaalachterstand heeft en dat het dertig dagen geleden al geroyeerd is als deelnemer. "Ze moeten vandaag betalen, anders wordt het gebruik van de door hen geregistreerde domeinnamen ontzegd."
Het SIB (Stichting Informatica en Bedrijfsbeheer) is gelieerd aan Namespace met dezelfde directeur: Gijs Graafland, die echter zelf niet bereikbaar was voor commentaar. SIDN, dat 750 deelnemers heeft, die gezamenlijk 388 duizend domeinnamen hebben geregistreerd kan geen domeinnamen vrijgeven, die onder de rechter zijn.
Gevraagd bij Namespace naar een reactie beweert sales manager van Namespace Roeland Bethlehem, dat het bedrag klaarligt om te worden overgemaakt. "Van het SIDN moeten we uiterlijk 20 juli hebben betaald en we begrijpen niet, waarom advocaten hebben gelekt naar de pers", aldus Bethlehem. Driessen van SIDN concludeert: "Ze weten dondersgoed dat ze vandaag moeten betalen, maar maken er een waar mediacircus van".
Namespace is een omstreden bedrijf, dat domeinnamen registreert van bekende Nederlanders, zoals www.louisvangaal.nl. Desgewenst kunnen de beroemdheden deze voor veel geld terugkopen. Zo lopen tal van rechtszaken met Namespace, ook van bedrijven.
Onlangs betaalde Internetproider World Online nog een miljoen gulden om tijdens euro 2000 de domeinnaam www.voetbal.nl te mogen gebruiken. Ook grote bedrijven worden zo gedwongen hun eigen webadres terug te kopen. Zo betaalde Compaq een paar jaar geleden één miljoen dollar voor zijn domeinnaam en moest de Amerikaanse beurs Wall Street maar liefst drie miljoen dollar neertellen om zijn webadres www.wallstreet.com terug te krijgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-07T00:00:00.000Z Frits Njio en Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.