Open Universiteit schoolt ICT-ingenieurs

De Open Universiteit biedt vanaf september een ingenieursopleiding, aangepast aan de eisen van de moderne ICT-tijd.

Het curriculum van de bestaande opleiding is volledig vernieuwd, aldus docent Evert van de Vrie. Middels het doorlopen van cursussen - waaronder modelleren, programmeren in Java en Internet-commercie - moet een student na een propedeuse van één jaar in staat zijn de opgedane kennis meteen toe te passen, bijvoorbeeld als inkoopmanager, consultant of marketeer. Veel studenten volgen de opleiding in deeltijd en doen zo'n 2,5 jaar over dit eerste deel. Slaagt de student daarna ook voor het 'bachelor-gedeelte', dan kan hij ervoor kiezen om na - in totaal - vijf jaar af te studeren als ingenieur ('master') of in vier jaar als doctorandus. De ICT-ingenieur zou zo goed als klaar moeten zijn voor de bestaande topfuncties.
De Open Universiteit maakt uiteraard veel gebruik van Internet bij deze ICT-opleiding. Na een eerste ontmoeting treffen de studenten elkaar vaak in speciale nieuwsgroepen om samen opdrachten aan te pakken. De ervaring met deze manier van werken stemt docent Van de Vrie positief: de Internet-communicatie tussen de groepjes studenten over een opdracht leidt tot betere resultaten dan de aanpak waarbij de studenten in een klaslokaal dezelfde opdracht uitvoeren.
De opleiding begint twee keer per jaar, in september en februari. De Universiteit rekent op zo'n vierhonderd studenten per jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.